Szalagavató, avagy egy estés hercegnők következmény nélkül

– Gyönyörű vagy! – mondta sírva.
– Te is jól nézel ki – válaszoltam, majd gyorsan, szorosan áltöleltük egymást. Éreztem hogy mennyire vékony, és hogy már nem ropogtatja meg a csontjaimat. Mikor elengedett, letöröltem a könnyeit. – Nem sírsz, nem sírsz, minden rendben van – és máris mosolygott, aztán újra magához ölelt. Tudtam hogy most közelebb van a szívünk egymáshoz, mint bárki máséval. Sokáig tartott míg elengedtük egymást, aztán már nem is emlékszem hova tűnt a szemem elől. Pár perc múlva láttam, mikor a barátnőjével táncolt. Nyolc hónapja szakítottunk. A szalagavatónkon megint „gyönyörű” voltam.
Hiába volt az életem egyik legmeghatározóbb estéje a tegnapelőtti, és léptem egy újabb szintet a felnőtté válás felé, hiába fogtam én is egész este más kezét, ez volt az a pont amikor éreztem hogy ünneplünk. Hiába készültünk rá hónapok óta, mégis beugrott pár dolog, amire álmunkban sem gondoltunk volna, de egyszerre éreztük, megcsináltuk!

Hogy várom-e, hogy újra hercegnő legyek? – Inkább azt mondom hogy nem, mert most nincs kiért, de jó volt kipróbálni. Ha csak ennyire fogok emlékezni évek múlva az estéről, akkor is megérte.

 

Fotó: Sulics Boglárka

Fotó: Sulics Boglárka

 

Egy lány életében talán az egyik legmeghatározóbb alkalom az első bál, ami legtöbb esetben a szalagavató. Én ezt nagyon fontosnak tartom, mert ez egy olyan alkalom, ahol a lányok hercegnők lehetnek. Fodrász, sminkes, körmös, ruha, cipő és ez még csak a kezdet, a következő néhány cikkben tippeket olvashatok olyan emberektől, akik már átélték ezt, akár szülőként, akár diákként.

Talán a legérdekesebb dolog az egészen, hogy miért költünk rá annyi pénzt. Erre nagyon egyszerű a válasz, hiszen a következő alkalom, ahol hercegnők lehetünk az az esküvőnk, itt pedig már következménye is van.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Nőmosolya Facebook-oldalához, hogy láthasd a friss posztokat!