Kiút

– Szerinted van olyan, hogy igaz szerelem? – kérdezte. Állítólag úgy néztem rá, mint aki bolondnak nézi.
– Van, – válaszoltam – persze, hogy van – direkt olyan hangsúllyal, hogy érezze, hogy mennyire nem tudom mire vélni a kérdését.
Voltam már szerelmes, abban biztos vagyok, és itt az a probléma, hogy csak voltam.

Biztos vagyok ebben, és sosem fogom megbánni. Mindenkinek kívánom, hogy tapasztalja meg legalább egyszer ezt, de ha lehet, ne tévedjen át a sötét oldalra. Bár mindenki ezt mondja az elején, hogy ő nem fogja, mindig odafigyel majd. Hogyne, persze. Nem elég érezni, nem árt, ha eszed is van. Hogyne, persze. Aztán jön az, hogy mindegy mit csinálsz, semmi nem lesz jó. Vagy csak épp kifogtam?
Csak egyszer éltem át, de lehet nem is fogom többször. Nem azért mert nem akarom, hanem mert rájöttem, hogy a szívem, aminek szokása egy sötét sarokban elbújni a rengeteg réteg alatt, és az eszem, aminek a józanságában elég sokat kételkedek, külön úton jár…

 

15134306_1253316614730945_1836842861_n

 

 

Amikor felkel az agyam, azt akarja, hogy felejtsek, a szívem is beköszön, és hozza az emlékeket. Sokkal-sokkal több ideig, mint ami ahhoz kellett, hogy beleszeressek. Ahhoz elég volt pár pillantás, bármilyen közhely, pár szó, és kész, vége mindennek, elvesztem, a baj csak az, hogy azóta sem vagyok meg. Mert nem csak azt a részt vitte el, amit ő adott, hanem azt is, amit a szavai, tettei miatt én tettem, szóval majdnem az egészet.

Gyenge lány vagyok? Hogyne, persze.

Legyetek szerelmesek, bízzatok meg benne és magatokban is alaptalanul, aztán meséljétek el.
Máig nem tudom megérteni, hogy ez mindenkinél így működik-e, mindenki elhagyja egy kis részét ahányszor szerelmes lesz? Mert ha igen, akkor az első szembejövő embertől megkérdezem majd holnap, hogy hogyan élte túl.

Az egészben a legrosszabb talán az, hogy ha egyszer megtapasztalod, akkor mindenáron vágysz rá és mindenkibe a nagy Ő-t látod. Mi tegyél ilyenkor? Az okosok mondanák, hogy „Hallgass a szívedre” vagy „Sodródj az árral”, de én csak azt tudom mondani, hogy figyelj az apró pillanatokra, az apró örömökre, de talán a legfontosabb az, hogy figyelj az önmagaddal kapcsolatos apró jelzésekre, mert nem tudhatod, lehet, hogy életed szerelmével a piros lámpánál futsz össze, de az is lehet, hogy a legjobb fiúbarátod lesz a férjed. Nem tudhatod, de a lényeg csak az, hogy figyelj minden egyes apró jelre! 😉

Molnár Zsófi és Vörös Júlia

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Nőmosolya Facebook-oldalához, hogy láthasd a friss posztokat!

Címkék: :