Érettségi,mindenhonnan

Mivel ketten vagyunk, ezért most pár napot olvashatok két különböző szempontból. Ezúton is szeretném megragadni a lehetőséget és gratulálni Zsófinak, hogy elballagott a gimnáziumból! Sok sikert az érettségihez,és a továbbiakban!

Én csak jövőre érettségizem, szóval ez volt az utolsó érettségi szünetem. Mivel volt 3 nap lehetőségem pihenni, így meglátogattam a nagypapámat.

Mindezek ellenére végig követtem az eseményeket és remélem jövőre nekünk sem lesz nehezebb!

(Bár mindennap izgultam egy kicsit a barátaimért, akik idén kerültek sorra!

 

Megérett a…….

 

Nem is tudom mitől féltem  annyira az utóbbi hónapokban,hisz igazából az érettségi,úgy tapasztaltam,hogy a világ legmókásabb dolga.

Amikor a kezdés előtt fél órával már ott ülsz a teremben, és  csak nézed a tanári asztalon lévő Szent rálokat,az érettségi dolgozatokat.

Jó,amikor megkapod kicsit kikerekedik a szemed, de ezzel nem vagy egyedül,mindenki megforgatja minimimum egyszer a lapot a tengelye körül,mielőtt hozzákezd. Jobb esetben tudod,hogy épp milyen tárgyból írsz,de még valószínűbb,hogy ez már kevéssé érdekel.

Ha készültél,lehet,hogy nem  fogsz beállítani amatekra egy töriatlasszal a táskádban,ami nálam is előfordult volna,ha nemnézekbe még tizedötödjére a táskámba reggel.

Reggel 5-kor,mikor elindulsz ,úgy,hogy már igazából,egy órája fent vagy, és csak ülsz a már tegnap este becsomagolt tízóraid mellett. A tízórai,amit elképzelhető,hogy meg sem fogsz enni,nehogy elterelje a figyelmedet a többszörösen összetett kérdésekről.Vagy,ha olyan vagy mint én,és matekon a logaritmikus egyenletek hozzák meg az étvágyadat,ne kend össze csokival tisztázati lapokat.

Nefigyelj a már le-le csukódó szemeidre,mertúgy nem fogsz tudni mélyelemzést írni a Radnóti versekről.Hanem próbáld meg a lefekvési időpontot  egy óvodáshoz igazítani,és ne kalandozz el olyanokon,mint én,hogy menekülési útvonalalat tervezl aházatokból,betörés esetére.

Nem fogsz izgulni,mert ugyan ki izgul az érettségijén? Ha mégis,úgyis oldani fogják a többiek meg a motivációs beszédeik,meg a jegestea,meg a szőlőcukor.

Nem jellemző, úgysem tudod felfogni,hogy ezzel van vége a középiskola börtönéveinek.Csak kicsit később,majd nyáron,ha már szétvetett a büszkeség,hogy bármikor előveheted a sötétkék,bársonyos kiskönyvet.

Jól fog esni még a május eleji  5 fok ,és a szemerkélő eső is, a kopogó tanárcipő-sarkak hangjai a a szűkös teremben pedig még inkább.

 

Szóval gyerekek, nem kell izgulni az érettségi miatt, csak az életünk múlik rajt

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Nőmosolya Facebook-oldalához, hogy láthasd a friss posztokat!