Emberkert

-Fuj,mint az állatok-csapta be a mosdó ajtaját Anita-miért kell itt cigizni?

-Teljesen egyetértettem vele, de nem szóltam semmit, csak utánasiettem a folyosón, és a füst csípte a szemem.Igazából nem tudom mennyire normális, hogy a harmadikon csak úgy tudok elmenni a mosdóba, hogy ha nincs nálam cigi,még rám néznek csúnyán.Talán mondhatnám,hogy semennyire, de ebben a világban,főleg az iskolai lánymosdókban nincsenek már szabályok.

Nevetve mondtam Anitának, hogy:-Nem,rosszabbak-mire ő is nevetett.Én pedig komolyan mondtam.Az állatok nem szegnek szabályok,mivel eléjük senki nem is állít ilyeneket.Vajon mi emberek is csak azért csináljuk,hogy még véletlen se feleljünk akárki elvárásainak?

Egy hatalmas légtérbe eresztett sokféle  lélek, ami épp keresi a helyét,egy emberkert.Ugye milyen szép is lehetne?Ha épp csak zebrák, vagy nyulak  lennénk, de van itt szép számmal  oroszlán, farkas, de csúszómászó is.Itt megtalálhatjuk a zsámányunkat,azonban nem élhetünk biztonságban a fűtött kifutónkban,hiszen van itt olyan állat,aminek mi jelentjük a zsákmányt.Csak itt nem ismerjük fel egyből azt,aki ránk pályázik,nincs bennünk megfelelő ösztön arra,hogy tudjuk,mikor jön el a pillanat,amikor futni kell.Sőt, leginkább már csak akkor eszmélünk,mikor félig megrágva, vérben ázva csüngünk egy ragadozó szájában.A legfájóbb az,hogy mi nem is tudunk belehalni,bármennyire is szeretnénk néha.Igen ,jogosan gondolhatjuk, hogy könnyebb az állatoknak,hisz egy nyúl nem tud oroszlán lenni,és nem is akar, de nekünk több-kevesebb vérző seb után,bizony ragadozóvá kell lennünk.

 Az emberkertben nincsenek gondozók,senki nem adja oda nekünk adagonként,egy fémedényben,amire épp szükségünk van,és nincsenek ketrecek,mégis fogva vagyunk tartva. Itt nem az erős acélrácsok akadályozzák meg,hogy két ember közelebb kerüljön, hanem csupán a saját korlátaik,amik sokkal erősebbek,mint bármilyen fém.

Ha találkozol egy másik nyúllal, aki épp a rácsot akarja szétfeszíteni, adj neki egy feszítővasat.Máris szabadabb lesz az út a többi állathoz.

Anita talán észrevette,hogy elméláztam,de már felértünk a világos negyedik emeletre,és kiváltunk a füstből is, megjelentek  előttünk az oroszlánok.Kép forrás:wikipedia

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Nőmosolya Facebook-oldalához, hogy láthasd a friss posztokat!